Grosjean legutóbbi két futama borzalmasan alakult: Bakuban a biztonsági autó mögött gumit melegítve csapódott a falnak, eldobva az értékes hatodik helyet, Barcelonában pedig nehezen megmagyarázható roncsderbit csinált a rajt után.

Grosjean a hibákkal értékes pontoktól fosztotta meg a csapatot, de a Haasnál nincs pánik, és súlyos következmények sem várhatók. “Nem tudom, honnan jöttek az erre utaló pletykák, ez a legtisztább módja, hogy véget vessünk ezeknek” – mondta Günther Steiner csapatfőnök.

“Az, hogy valakinek van két rossz versenye, még nem ad alapot a pletykákra. Csak annyi a dolgunk, hogy Romaint visszajuttassuk a saját versenyképes szintjére, mert ő amúgy nagy dolgokra képes.”

“Volt két rossz versenye. Nem olyan ember vagyok, aki belerúg valakibe, aki egyébként is térdre rogyott. Ez igazságtalan.”

A napokban Grosjean is interjút adott egy német lapnak, amelyben kifejtette, hogy továbbra sem mondott le legnagyobb álmáról, a Ferrariról, ahol talán felszabadul Kimi Räikkönen helye.

“Természetesen még él a Ferrari-álom” – fogalmazott a francia. “Ehhez kiváló teljesítményt kell nyújtani. Ha most kérdeznek, a szezonkezdésem természetesen nem olyan volt, mint szerettem volna, ez nem elég ahhoz, hogy esélyt kapjak. De ha a következő három-négy futamon a legjobb ötben érek célba, Grosjeanból hirtelen hős lesz.”