Miután az elmúlt három évben gyakorlatilag mindent a Hondára fogott, a 2018-as szezont sem kezdte fényesen az immár Renault-motoros McLaren. A szurkolók szerint a csapat mélyrepülésének egyik felelőse a McLarennél versenyigazgatónak nevezett csapatfőnök, Eric Boullier.

A McLarennek 40 pontja van, miközben a gyári Renault-nak 41, a Red Bullnak pedig 80. A technikai igazgató Tim Goss leváltása már jelezte ugyan, hogy a McLarennél átszervezés kezdődött, ez azonban nem veszélyezteti Boullier pozícióját.

“Igen, úgy gondolom” – válaszolta Boullier arra a kérdésre, hogy továbbra is ő számít-e a legalkalmasabb embernek a McLaren vezetésére. “Ez egy kemény munka, sok elvárásnak kell megfelelnünk.”

“A múltban irányítottam, újraépítettem és újraszerveztem több csapatot, és mindegyiket sikerült győzelemre vezetnem. Tudom, mi a dolgom, a csapatban dolgozók is tudják, mi a dolguk.”

“Van néhány csapat ugyanolyan motorral, mint amilyet mi is használunk, így van viszonyítási pontunk, tudjuk, merre kell haladnunk. De még hosszú út áll előttünk.”