Fernando Alonso 2018 korábbi időmérőivel szemben egész versenyképesen teljesített a Spanyol Nagydíj kvalifikációján, a Q3-ba idén először bejutó, a 8. helyen záró kétszeres világbajnok elégedetten beszélt a McLaren Barcelonára vitt fejlesztési csomagjáról.

“Elégedett vagyok az eredménnyel, a 8. hely jó pozíció, a megelőző három időmérőn a 13. voltam. Egyértelműen előrébb léptünk ezen a hétvégén. Minden fejlesztés bevált, hozták a remélt köridőjavulást. Pozitívum, hogy egybevágnak a gyári adatok a valósággal. Csak jöjjenek az újabb fejlesztések, méghozzá minél előbb!” – nyilatkozta az időmérő után.

Bár Alonso számára a 7. hely is meglehetett volna, gyakorlatilag ugyanazt hozta, mint a haasos Kevin Magnussen, azért a 6. Daniel Ricciardótól 9 tizeddel volt lemaradva. Ennek nyilván nem örül:

“A mostani helyezés negatívuma az első hattól való lemaradás. Ők egy másik ligában játszanak, úgyhogy továbbra is hajtanunk kell, hogy minden egyes hétvégén faragjunk egy kicsit a hátrányból. De a mostani csomag örömmel tölt el. Eredetileg az Ausztrál Nagydíjra szántunk, de végül most, Spanyolországra hoztuk el. Az előrelépés hiánya egyértelműen hátrányt jelentett az első pár futamon, de jó futamokkal és egy kis szerencsével sikerült sok pontot mentenünk. Mostantól viszont bele kell húzni a fejlesztéssel, mindn futamra új alkatrészek kellenek.”

A spanyol végül azzal viccelődött, hogy az eddigi statisztikái alapján a dobogón köt majd ki a hazai pályán:

“Átlagosan hat helyet javítok a futamokon, szóval elég boldog leszek, ha holnap is sikerül! Jólesik a szurkolók támogatása, remélem, hogy holnap jó műsort adhatunk nekik!”