A Forma-1-ben már a következő szezonban módosított aerodinamikai szabályokat vezetnek be, a cél az előzések számának növelése. A csapatok többsége eredetileg ellenezte a változtatást, aztán váratlanul mégis megszavazták.

Az első szárnyak és a fékhűtők egyszerűsítése, valamint a hátsó szárnyak lapjainak megnövelése a becslések szerint másfél másodperccel lassítja majd az autókat körönként.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint elkapkodott változtatásra készül a Forma-1, ami ráadásul rengeteg pénzbe fog kerülni. Annál is inkább, mert 2021-ben teljesen átalakulnak a szabályok.

“Amit 2021-re kitaláltunk, az mind teljesen rendben van” – mondta Horner. “A probléma, hogy ebből valamit kiragadtunk anélkül, hogy alaposan megvizsgáltuk volna a várható hatásait.”

“Aminek a bevezetésére készülünk, az több ponton is ütközik a jelenlegi szabályozással. A hétvégén leülünk majd egyeztetni, hogy próbáljuk egy kicsit letisztítani ezt az egészet.”

“Az egész autó filozófiája megváltozik az első szárnyak átalakításával. A karosszéria, a felfüggesztések, minden egyes elem. Ez sok-sok millió dollárba fog kerülni.”

“Bosszantónak tartom, hogy megfelelő bizonyítékok nélkül születnek döntések, amelyek költségeit a csapatoknak kell állniuk.”