Bár a versenyképességet és az erősorrendet illetően teljesen homályos maradt a kép, pusztán az idők alapján Lewis Hamilton volt a legjobb a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki második edzésén, a Red Bull párosát előzte meg.

A négyszeres világbajnok ugyanakkor a középső, lágy keveréken futotta leggyorsabb körét, ami elmaradt csapattársa, Valtteri Bottas délelőtti csúcsától, a 3. és 4. helyen záró Red Bull-os Max Verstappen és ferraris Sebastian Vettel ugyanakkor a tapadósabb szuperlágyon sem volt gyorsabb.

A mezőny két finnje az 5-6. lett, ám Kimi Räikkönen eredménye annak köszönhető, hogy idő előtt véget ért az edzése, a Ferrari füstfelhőt köpött, a rádión a motor leállítására kérték, végül hajtás nélkül gurult vissza a garázsba.

Annak ellenére, hogy Romain Grosjean délután megint járt egyszer a kavicságyban, a “best of the rest”, azaz a nagyok mögötti első erő a Haas lett, a francia a 7., csapattársa, a balhés Kevin Magnussen a 8. időt hozta ki az autóból. A top10 végébe a mclarenes Stoffel Vandoorne és a Force Indiá-s Sergio Perez fért be.

Pereznek amúgy nem volt tökéletes délutánja: miután a bal első kerekét rosszul rögzítették, a pályán kellett félreállnia. Minden bizonnyal jár majd az 5000 eurós pénzbírság a csapatnak.

A délelőtt tapasztalt erős szél délutánra is megmaradt, így a második gyakorláson is sok volt az elmért kanyar, a megcsúszás, megpördülés.

F1: Hamilton az élen, Räikkönen lerobbant 1