A szezon első négy futama után Lewis Hamilton négypontos előnnyel vezeti a bajnokságot Sebastian Vettellel szemben, de nyers tempóban eddig nem a Mercedes tűnt a legerősebbnek. A szerencse többször is Hamilton kezére játszott, a hagyományos barcelonai fejlesztésekkel azonban fordulhat a kocka.

“Az első négy futam nagyon erősen jelzi, hogy a háromszereplős csata folytatódni fog, sőt ha lehet, még intenzívebbé válik majd” – mondta a csapatfőnök Toto Wolff. “Reménykedünk benne, hogy az idei Spanyol Nagydíj jó versenyt hoz számunkra, de tudjuk, hogy kemény lesz.”

“Az európai szezon kezdetén jönnek az első komolyabb fejlesztési csomagok is. Ez a fejlesztési verseny első állomása, amely egészen a szezon végéig tart majd.”

“Érdekes lesz látni, mekkora teljesítményt találnak az egyes csapatok, és hogy ennek milyen hatása lesz az erősorrendre az élen és a középmezőnyben egyaránt.”

“Nem könnyű előzni Barcelonában, még kevésbé könnyű Monte-Carlóban, vagyis a pályapozíció lesz a kulcs a jó eredményekhez. Minden csapat keményen dolgozik majd azért, hogy az utolsó teljesítménymorzsát is kifacsarja az autóból az időmérőkön.”