Vettel tíz versenyt nyert azóta, hogy a Ferrarihoz igazolt, Räikkönen még egyszer sem ünnepelhetett. Emiatt sokan leírták a finn versenyzőt, pedig Vettel úgy érzi, az egymás elleni párharcuk nem annyira egyoldalú, mint sokan hiszik.

“Az idén például hihetetlenül szoros csatát vívunk” – mondta Vettel. “Őszintén szólva a legtöbb pénteken eddig ő végezte a jobb munkát kettőnk közül.”

“Itt-ott küszködtem az autóval, nem értettem és nem is éreztem igazán. Kimi hihetetlenül tehetséges, és képes úrrá lenni a problémákon.”

“Ha az elmúlt éveket nézzük, a róla kialakult kép kissé torz. Korántsem volt olyan egyoldalú, mint azt sokan hiszik, vagy mint amiről az eredmények árulkodnak.”

A 10-0-s győzelmi mutató mellett Vettel 35-ször állhatott dobogóra, míg Räikkönen csak 17-szer. Vettel 8 pole-jára a finn eggyel válaszolt, Vettel 691 versenyben vezetett körével szemben Räikkönennek 63 van. Pontszámban 873-589-re vezet Vettel.

Räikkönent is megkérdezték arról, hogy szerinte is torz kép alakult-e ki róla. “A végeredmény számít. A többi nem lényeges” – így Räikkönen.

“Az emberek, akikkel együtt dolgozunk, tudják, mi történik és mi nem. Nem igazán érdekel, ha az emberek azt gondolják, lassú vagy. Tudom, hogy mit csinálunk.”

Vettel úgy érzi, Kimivel nagyon jól kijön. “Jó páros vagyunk, jól összeillünk. Nincs közöttünk probléma, soha nem is volt. Ez nagy bónusz a csapat és a mi számunkra is, egyszerűen csak élvezhetjük a munkánkat.”