A Mercedes a motor mellett sebességváltót és komplett hidraulikát is szállít a Force Indiának, míg a Williamsnek csak motorszállítói szerződése van a németekkel.

A Williams egyik főtámogatója, Lawrence Stroll nagyon erőlteti, hogy a csapat szorosabb együttműködést alakítson ki a Mercedesszel, Claire Williams viszont függetlenségpárti.

Toto Wolff csapatfőnök szerint a Mercedes fontolóra venne egy Haas-jellegű együttműködés kialakítását, ha az minden érintett számára előnyös.

“Szerintem kiderült, hogy a Ferrari és a Haas közötti rendszer működik, ráadásul mindkét fél számára” – mondta Wolff. “Ez egy érdekes bevételkiegészítés a Ferrari számára, szinergiák szempontjából pedig sok feladatot lehet megosztani.”

“Ez bejött a Haasnak, amely nagyon versenyképes csapat annak ellenére, hogy nincs hosszú évek alatt összeszedett tudása.”

“A rendszer tehát nagyon sikeres, mi is gondolkozunk ilyen irányban akár a Williamsszel, akár a Force Indiával. Jelenleg a 2018-as világbajnoki harc közepén vagyunk, szóval fontossági sorrendet kell felállítanunk, de 2019-re akár összehozhatunk valamit.”