A bakui utcai pályán pénteki edzésnapon a Red Bull-os Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb, a tavalyi futamgyőztes 1:42,795-ös körrel zárt az élen a második gyakorláson.

Az ausztráltól mindössze 69 ezreddel maradt el a ferraris Kimi Räikkönen, ám a finn tempóját a szélárnyék ügyes kihasználása is segítette, lehetséges, hogy ezzel sikerült a két Red Bull-versenyző közé kerülnie.

A harmadik ebből következően Max Verstappen volt, aki ugyan kis késéssel kezdte a körözést, hiszen az edzés elején még szerelgették a korábban falhoz vágott autóját, de aztán magára talált, igaz, végén viszont valamilyen műszaki probléma miatt lassan gurult vissza a bokszutcába.

A Mercedes pilótái a 4-5. helyen következtek, de tőlük ritkán látott hátránnyal, Valtteri Bottas majdnem, Lewis Hamilton pedig már több mint nyolctizeddel volt lassabb Ricciardónál, a bajnokcsapat látványosan küszködik az ultralágy gumikon.

Szintén szokatlan, hogy Sebastian Vettel mennyire nincs formában – háromszor is megjárta a bukóteret –, az első edzésen elért 10. idő után ezúttal még a top10-be sem fért be a bajnoki éllovas ferraris,ugyanis egy tiszta időmérős szimulációs kört sem tudott összerakni. A mercisek és a négyszeres bajnok német mai produkciója érdekes időmérőt vetít előre.

A mclarenes Fernando Alonso egytizedes lemaradással lett a 6. Hamilton mögött, míg a spanyol után végtelenül szoros középmezőny rajzolódott ki.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérője szombaton magyar idő szerint 15 órakor kezdődik.

F1: Ricciardóé a második edzés, Vettel szenved 1

Forrás: Fotó: Europress