A Forma-1-ben 2017-ben nagy szabályváltozási csomagot vezettek be, az autók jóval erősebb aerodinamikai csomagot és ehhez kapcsolódóan szélesebb gumikat kaptak, amelyekkel jelentősen megnőtt a kanyarsebesség, csökkentek a köridők, ám a követés és az előzés a korábbiaknál is nehezebb lett.

A Red Bull-os Max Verstappen szerint sikerült rossz irányba fejleszteni az F1-et:

“2016-ban sokkal élvezetesebb volt a versenyzés. Akkor jobban lehetett követni egymást, és valahogy kielégítőbb volt az egész. 2017 óta sokkal nehezebb és sokkal kevésbé élvezhető az egymás elleni versenyzés. A féktávok rövidebbek, és egész egyszerűen nehéz követni egymást, emellett az autó bármikor váratlanul kitörhet” – magyarázta a holland, aki a 2016-os idényben lépett fel a Red Bull Racinghez, ahol rögtön első futamát meg is nyerte.

A 20 éves holland az erőviszonyok miatt is elégedetlen, a nézőkhöz hasonlóan szeretne sokkal kiegyenlítettebb mezőnyt látni: “A Forma-1 szempontjából jó lenne, ha közelebb lennének egymáshoz a csapatok. A motorokkal kellene csinálni valamit, ugyanis továbbra is túl nagy a különbség.”

Verstappen 2018-ra mr a világbajnoki címért való küzdelmet tűzte ki célul, ám egyelőre kiesések, balesetek jöttek csak össze. Elismeri, hogy pillanatnyilag elmarad az elvárásoktól, de reméli, hogy a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon már fordíthat.

“Az autó jó. Az időmérőn még mindig egy kis hátrányban vagyunk, de a versenyeken jónak tűnik a tempónk. Eddig ilyen-olyan okokból nem sikerült hoznom a kívánt eredményeket, de nagyon várom Bakut. Szerintem jó futamunk lehet ott, és van még hátra 18 verseny, szóval remélhetőleg jól teljesítek ezután. Az autó jó, és szerintem az utcai pályán még jobb lesz.”

Forrás: Fotó: Europress