A Liberty Media még a Bahreini Nagydíj helyszínén vázolta elképzeléseit a csapatoknak a Forma-1 jövőjével kapcsolatban, ennek része a költségplafon régóta halogatott bevezetése is. A Williams nagyon is támogatja az elképzelést.

“Az én szemszögemből nézve úgy néz ki, hogy ha ezt nem lépjük meg, a Williams lehúzhatja a rolót” – mondta Claire Williams.

“Bahreinben nagyon pozitív voltam ezzel kapcsolatban, de azóta bizonyos emberek nagyon negatív véleményeket fogalmaztak meg.”

A költségplafon még a Williamsnél is munkahelyek megszüntetésével járhat. “Fáj ezt kimondanom, de néha a nagyobb képet kell nézni a sport érdekében.”

“Még nem tudom a pontos számokat, vagy azt, hogy pontosan mit és hogyan kell átszerveznünk. A gondolat, hogy bárki elveszítheti az állását, természetesen nem kellemes.”

Williams nem aggódik amiatt, hogy a Martini elhagyja a csapatot a szezon végén. “Nem jó dolog elveszíteni a céget, de pótolni fogjuk. Ha lesz új névadó partner, fantasztikus, ha viszont nem lesz, akkor is elég erősek vagyunk ahhoz, hogy talpon maradjunk.”