Egy hetük volt az energiaitalosoknak elfelejteni a bahreini fiaskót, azonban a kínai hétvége sem zajlik zökkenőmentesen a Red Bullnál, Daniel Ricciardo autójában ugyanis az időmérő előtt két órával adta meg magát a turbó, de a szerelők menetkész állapotba hozták az RB14-est az időmérőre, melyet egy hatodik hellyel hálált meg a csapatnak. „Ahányszor ezeket a motorokat kicseréltük, már volt bennünk némi gyakorlat” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Ricciardo időmérős sikere azonban épphogy összejött, a Q1-ben csak egy lehetősége volt, ott egy gyengébb körrel éppen befért a legjobbak közé a 13. helyen. „A köszöneteket az időmérő utánra tartogattam” – viccelődött az ausztrál. „Nem volt sok időnk a pályán lenni. A hatodik hely az hatodik hely, mindegy is, a szerelőket kell ünnepelni, nagyszerű munkát végeztek.”

„Ami ma reggel az edzésen történt, nem a szerelőkön múlott. Aztán mégis minden nyomás rájuk nehezedik, hogy kicseréljék a motort időben. Hálás vagyok nekik! A hatodik hely mégiscsak jobb, mint a rajtrács vége” – mondta Ricciardo.

Max Verstappen csapattársa mellől, az 5. rajtkockából kezdheti a vasárnapi futamot. A fiatal hollandnak nem lesz könnyű dolga, ha fel szeretne állni a dobogóra, mégis bizakodó:

„A versenyen közel leszünk hozzájuk végsebesség terén. Ez segíteni fog nekünk, emiatt pozitívnak kell maradnunk, sok minden történhet. A stratégia is számít majd, bár még nem döntöttük el, hogy egy vagy két kiállással megyünk” – mondta Verstappen.