Egy mért körön ugyan lemaradt a két élcsapattól a Red Bull a pénteki kínai szabadedzéseken, a versenytempója annál meggyőzőbb volt az alakulatnak. Max Verstappen úgy érzi, akár három csapat is küzdhet a vasárnapi győzelemért.

“Jó volt a tempó, különösen a hosszú etapokon. Elégedett voltam az autóval, nagyon jól viselkedett” – mondta Verstappen. “Egy körön még fejlődhetünk egy kicsit, de nincs nagy gondunk, az a lényeg.”

“A gumik nem voltak az igaziak, de miután változtattam a motorbeállításokon, a második edzés már rendben volt. Ha az időmérő esetleg nem is sikerül jól, remek versenyünk lehet, ezen a pályán lehet előzni.”

Daniel Ricciardónak az ultralágyakkal gyűlt meg a baja. “Ezekkel nem voltunk igazán jók” – így az ausztrál. “Lesz egy kis dolgunk a beállításokkal, a lágyakon és a közepeseken versenyképesebbek voltunk.”

“Nem tűnik rossznak a helyzetünk, rendben volt az első nap.”

A Kínai Nagydíjon mindhárom csapatának engedélyezte a Renault, hogy nagyobb teljesítményen használják a motort. Az első két futam jó megbízhatósági tapasztalatai alapján így Sanghajban hosszabb ideig lesznek használhatók a nagyobb teljesítményt leadó motormódok.