Lewis Hamilton ugyan mindkét pénteki szabadedzést megnyerte, de a másodikon rendkívül szoros volt a verseny. Kimi Räikkönen mindössze hétezredes hátránnyal végzett a második helyen, de a negyedik Sebastian Vettel lemaradása is csak egyetlen tized volt.

Noha egy körön a Red Bull kissé elmaradt a két élcsapattól, a hosszú etapokon ott volt a nyakukon, ami nagyon szoros versenyt ígér.

“A Ferrari még mindig nagyon gyors, a Red Bull pedig a hosszú etapokon volt nagyon erős. Jó látni, hogy ennyire kicsi különbségek vannak” – mondta Hamilton.

“Az autó egyensúlya jó, de lesz egy kis munkánk este. Csupán finomhangolásról van szó, és egyébként is úgy tűnik, a holnapi nap esős lesz. De ez a pálya igazán szórakoztató esőben.”

“A pozíció minden. Annyira elöl akarunk végezni, amennyire csak lehetséges. Már volt egy pole-om (idén), de szükségem van egy újabbra, ezen dolgozunk.”

“A hét elején megüzentem a srácoknak, hogy ezen a héten a legjobb formánkat kell mutatnunk, ami azt jelenti, hogy senki nem lazíthat. Mindenkinek a topon kell lennie a hétvégén.”