A címvédő Lewis Hamilton fölényesen hozta a Forma-1-es Kínai Nagydíj első szabadedzését, a Mercedes pilótája a keményebb, lágy Pirellin is 359 ezreddel gyorsabb volt, mint a ferraris Kimi Räikkönen a két fokozattal lágyabb ultralágyakon.

Az angol talán még jobb kört is futhatott volna, ám a 10-11-es kanyarban megpördült, ugyanott egyébként Räikkönen is hibázott korábban.

A harmadik Valtteri Bottas volt a másik Mercedesszel, a finn hátrányát magyarázhatja, hogy a csapat különböző hátsó szárnyakat próbálgatott az edzés során.

A 4-5. helyen a két Red Bull következett, míg az első két futam győztese, Sebastian Vettel egyelőre nem mutatott sokat, több mint nyolctizeddel Hamilton mögött lett a 6. A top10-et a két Haas és a két Renault egészítette ki.

Az edzés szürke, szeles időben zajlott, az utolsó fél órában már néhány esőcsepp is hullott, de a pálya száraz maradt.

Két látványos, de a szereplők számára szerencsésen végződő incidens is történt: a Red Bull-os Verstappen az utolsó kanyarban csúszott ki, a célegyenes kezdetén járta meg a kavicságyat, ám a gumifalat sikerült elkerülnie, míg a mclarenes Stoffel Vandoorne a 10-es kanyarban élt át igen hasonló kalandot.

Forrás: Fotó: Formula1.com