A bahreini gázolás után Charlie Whiting versenyigazgató komoly vizsgálatot helyezett kilátásba, amelynek eredménye alapján akár változtatásokról is dönthetnek. Ausztráliában a Haas mindkét autója kiesett bokszutcai baki miatt, de a csapatfőnök szerint emiatt nem kell azonnal ugrani.

“Nehéz megtalálni a tökéletes választ ebben a kérdésben. Oké, a bokszkiállásaink számunkra nem sikerültek túl jól, de az ilyesmi egy újabb kockázati elemet jelent a versenyzés érdekében” – vélekedett Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

“Ha mindent száz százalékig túlbiztosítunk, miért is kellene Forma-1-et nézni?”

“Nem azt mondom ezzel, hogy veszélybe kell sodornunk embereket, de hány évvel ezelőtt is volt az utolsó súlyos sérülés? Ez egy veszélyes sport, megtörténhet az ilyesmi. A fociban is benne van a lábtörés.”

Steiner óva int attól, hogy elhamarkodott döntés szülessen. “Szükségünk van erre, amikor egy ember hibázhat. Velünk is megtörtént, nem örültem neki, de összességében szükség van a kockázatra. Persze ha mindent automatizálunk, és mindenkit robotokkal helyettesítünk, nem lesz semmi probléma.”

“De akkor ki fog nézni minket?”