Ahogy a péntek délutáni, úgy a szombat délutáni, harmadik szabadedzés sem teljesen mérvadó Bahreinben, hiszen az időmérőt és a futamot kora este, hűvösebb körülmények között rendezik, ugyanakkor tény, hogy a szahíri pályán eddig mindhárom edzést a Ferrari vitte, a másodikat és a harmadikat Kimi Räikkönen. A ferraris finnek láthatóan fekszik az idei autó és a sivatagi Forma-1-es pálya is.

A 2007-es világbajnok mögött az utolsó gyakorláson a Red Bull pilótái zártak, de Max Verstappen és Daniel Ricciardo is fél másodperc feletti hátránnyal végzett.

Lewis Hamilton már nyolctizedes lemaradással lett a 4., ahogy Sebastian Vettel is, akinek nagyon nem akart menni az edzés. Az elején a német Ferrarijáról levált jobb oldali oldallégterelő, később pedig a motorra panaszkodott a rádión. A másik mercedeses, Valtteri Bottas volt az utolsó, aki Räikkönenhez képest egy másodpercen belül zárt.

A top10 maradék helyein a “szokásos” jelöltek osztoztak: a két renault-s, a Toro Rossó-s Pierre Gasly, aki Räikkönenhez hasonlóan nagyon elemében van, valamint a mclarenes Fernando Alonso.

Az edzés során többen is elmértek egy-egy kanyart itt-ott, Max Verstappen pedig kis híján nekikoccant egyszer a bokszutcából a pályára visszatérő Räikkönen Ferrarijába, de ezeknél komolyabb incidens nem történt odakint, ugyanakkor a gyakorlás legvégén Hamilton eléggé megdöbbent, amikor a Mercedes boksza melletti FIA-as mérlegelőgarázs előtt az útjában kószáltak a felügyelőszervezet képviselői és a Force India csapattagjai.

“Kik ezek az emberek bokszunk előtt? Ron (Meadows, Mercedes-sportigazgató), mindenképp szólj Charlie-nak (Whiting, versenyigazgató), hogy veszélyes, hogy itt álldogálnak! Meg is ölhettem volna őket!” – mondta a rádión.

Az előzmények alapján Forma-1-es Bahreini Nagydíj érdekesnek ígérkező időmérője magyar idő szerint 17 órakor kezdődik.

F1: Räikkönen tovább szárnyal 1