Kimi Räikkönen nem beszélt sokat az F1-es Bahreini Nagydíj előtti szokásos sajtótájékoztatón. A fő témát a Liberty Media által erre a hétvégére ígért leleplezés adta, melyen bemutatásra kerülnek a sportág jövőjével kapcsolatos tervek.

A Jégembert azonban nem igazán foglalkoztatta a kérdéskör. „Nem a mi döntésünk, minden a Liberty kezében van. Az ő dolguk, úgy terveznek és hoznak döntéseket, ahogy azt helyesnek érzik” – mondta Räikkönen.

„Nem tudom, mit csinálnak, keveset tudok róla és egyébként sem érdekel. Holnap mindent meglátunk. Egyébként is jó pár év, mire ez bevezetésre kerül, kétséges, hogy én még akkor is itt leszek a Forma-1-ben, úgyhogy nem zavar.”

A finntől ekkor megkérdezték, min változtatna a sportággal kapcsolatban, ha bármit tehetne. „Nincs rá befolyásom, mi értelme ilyeneken gondolkodni? Nem értem, miért kellene egy listát felállítanom erről, nincs hozzá közöm. Nem mi alkotjuk a szabályokat, szóval mi értelme van ebből egy sztorit alkotni?” – fakadt ki 2007 világbajnoka.

A mellette ülő Fernando Alonso válaszolt a finn által értelmetlennek nevezett kérdésre. A spanyol bízik abban, hogy szorosabb versenyeket láthatunk. „Egy szoros csatát mindig szívesen látunk.”

„Ha megnézünk például egy Indycar-versenyt, az utolsó 10 körig kiszámíthatatlan, mi lesz a végeredmény, izgatottak leszünk a tv előtt ülve. Mi pedig csütörtökön akár le is írhatnánk az időmérő eredményét egy papírra. Ez szomorú” – mondta a spanyol világbajnok.

Forrás: vezess.hu