Ahogy a 2018-as sisakfestéseket bemutató cikkünk címében mi is utaltunk rá, a Forma-1-ben idén bevezetett fejvédő keret, a glória miatt a mintákat és színeket a pályán az idei évtől már nem látjuk, a biztonsági eszköz kitakarja őket.

A címvédő Lewis Hamilton olyan kiábrándítónak tartja fejleményt, hogy a sisakfestés ejtését fontolgatja:

“Tulajdonképpen értelmét vesztette a sisakok lefestése, szóval valószínűleg ejtem is az enyémről. Legalább egy kis tömeget spórolok vele. Megoldási javaslatom nincs, de biztosan kitalálnak majd valamit” – mondta még Melbourne-ben a négyszeres világbajnok, aki egykor épp azért választott feltűnő, sárga sisakfestést, hogy édesapja messziről is jól lássa gokartozás közben.

Ferraris riválisa, Sebastian Vettel szerint magát a glóriát lehetne valahogy egyedibbé tenni:

“Engedélyezni kéne, hogy mi tervezzük meg a glóriát. Nyilván az elhelyezkedése nem alku tárgya, nem lehet az autó hátuljára tenni, de hagyják, hogy mi találjuk ki a dizájnt. Ez egy ötlet, így lehetne talán különbözővé tenni őket.”

A csapatok egy része jelenleg reklámfeliratot jelenít meg a glórián, mások, mint például a Ferrari, a csapat logóját tették rá, míg a Mercedes tiszta feketén hagyta meg az eszközt.

Rajtszám nélkül is tudnánk, ki kicsoda?

F1: Hamilton dobja a sisakfestését? 1