A csapatok, a Liberty Media és az FIA egy ideje már egyeztetnek a 2021-ben életbe lépő új szabályokról, amelynek része lehet a motorformula átalakítása is. A Ferrari és a Mercedes már jelezte, hogy amennyiben rossz irányba indul a sorozat, inkább távoznak.

Toto Wolff csapatfőnök tagadja, hogy a Mercedes saját előnye védelmében gáncsoskodik. “Ennyire szuper-megalkuvó senki sem lehet, mert ez előbb-utóbb visszaüt” – mondta Wolff.

“Számunkra egyenesen kívánatos lenne a változás a motorformulában, mert meggyőződésünk, hogy az általunk felépített struktúra működik.”

“Mi szívesen kezdenénk újra egy üres lapról, de ez elég drága is lenne. Ezért az álláspontunk az, hogy a szabályok többé-kevésbé változatlanok maradjanak.”

“Két év múlva már csak marginális különbségek lesznek a motorgyártók teljesítménye között. A Renault már idén felzárkózik, és a Honda is nagy lépést tesz.”

Wolff egyébként nyitott arra, hogy egyes elemeket egységesítsenek, sőt a Mercedes segítségét is felajánlotta. “Nyitottak vagyunk arra, hogy elérhetővé tegyük a technológiánk egy részét, esetleg egységesítetté tegyük.”