Nem sikerült túl jól a Williams első futama, Szergej Szirotkin már a negyedik körben kiesett Melbourne-ben, Lance Stroll pedig 14. lett, csak egy célba ért versenyzőt előzött meg.

Stroll meg sem próbálta titkolni, hogy többre számított. “Ezzel az autóval képtelenség jól teljesíteni, ilyen egyszerű az egész” – mondta Stroll.

“A csapat a pénteki edzésen elkövetett egy hibát, és le kellett állítanom az autót. Értékes időt veszítettünk, vasárnap pedig semmi nem működött jól.”

Stroll szerint a csapatnak még gondjai vannak a Mercedes-motorral. “Egyelőre nem jöttünk rá, hogy gyorsítsunk megfelelően, amikor szükségünk van az erőre. Ezért veszítettem pozíciót az első körben, és ezért nem tudtam később a Sauberekkel csatázni.”

“Nem volt meg a szükséges teljesítmény, amikor szükségünk lett volna rá.”

Szergej Szirotkin gyors kiesését a balszerencse okozta. “Egy műanyag szendvicszacskó miatt eltömődött a jobb hátsó fékhűtő. Először túlmelegedtek a fékek, aztán megsemmisültek” – így az orosz.

“A pedál teljesen beesett, még szerencse, hogy nem volt ott fal vagy hasonló. De őszintén szólva nagyon kemény hétvégénk volt, egyáltalán nem vagyok elégedett. A legjobb, amit tehetünk, hogy gyorsan elfelejtjük az egészet.”