Hamiltonnak nem sikerült a pole-pozícióból megnyernie a futamot, köszönhetően a Haas-malőröknek, melyet Sebastian Vettel tökéletesen használt ki. A brit még a biztonsági autós szakasz előtt, Kimi Räikkönen bokszkiállása után kereket cserélt, nehogy a finn megelőzze őt a friss gumikon, miközben Sebastian Vettel kerékcseréje akkor történt, amikor a többieknek lassabban kellett haladniuk a veszély miatt.

A Mercedes címvédője nem egészen érti, hogy került elé Vettel, a csapat szoftverhibára gyanakszik saját számítási rendszerében. „Sosem könnyű elveszíteni egy futamot, de számos pozitív tapasztalattal gazdagodtunk a hétvégén” – mondta a brit.

Hamilton kiemelte, hogy jobban érdekelte, hogy Vettel előtt legyen, szívesen választott volna más taktikát:

„Jobban is tudtam volna vigyázni a gumikra, és később is kiállhattam volna. Szeretek tovább kint maradni. Tudtam, hogy Sebastiannal vagyok versenyben. A Ferrari mindig ezt a játékot játssza, hogy kihozzák egyiküket hamar. Mindketten profik, az egyik rákényszerít, hogy hamar kiálljak, míg a másik halad az üres pályán. A fejemben a harmadik helyezettre figyeltem, tudtam, hogy ellene versenyzek” – tette hozzá Hamilton.

„Kimi nagyon jól vezetett, ő volt a gyorsabb egész hétvégén. Nem hiszem, hogy Sebastian jó kört futott tegnap, ez elhomályosította a valós teljesítményüket, talán jobbak, mint tűnnek” – zárta a négyszeres bajnok.