Hamilton hetedik melbourne-i pole pozícióját szerezte, 6 tizeddel megelőzve a két Ferrari-pilótát. Az interjúkat Will Buxton készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Azt hinné az ember, hogy az elmúlt évek sikerei után ez lenne a normális, de nem az, még mindig hevesen ver a szívem. Jó látni ezt a hatalmas tömeget, köszönöm hogy kijöttetek a pályára! Örülök, hogy évről évre vendégül látnak az ausztrálok, jó idő vár bennünket, és a város is gyönyörű. Elégedett vagyok a körömmel, nagyon közel volt a tökéleteshez.”

„Mindig partimódban vagyok, és az autóm is! Meglepett a Ferrarik remek tempója. Egyébként nem váltottam módot a két utolsó mért köröm közt, megfelelő tartományba hoztam a gumikat, és összeraktam a kört. Voltak jó szektoraim korábban is, de a végére raktam csak össze.”

Kimi Räikkönen (2.)

„Jó munkát végeztünk. A köridők közötti különbség elég nagynak tűnik, de a különbség nem ennyire egyértelmű, a reggeli időjárás, és az időmérő körülményei árnyalják a képet. Örülünk, hogy így kezdjük a szezont, de még rengeteg teendőnk akad. Eddig azért nem rossz.”

F1: Hamilton beszólt Vettelnek az időmérő után 1

Sebastian Vettel (3.)

„Azt hiszem, elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel. Tegnap még nem voltam az, nem éreztem még az autót. Mára jobb lett, az utolsó körömben volt egy rázós pillanat a 13-as kanyarban, próbáltam későn fékezni, de nem jött össze. Szoros és izgalmas volt, kár hogy Lewis így elhúzott a végén, de jó kört rakott össze. Már a holnapra tekintünk, az autó fejlődött, meglátjuk, mi történik.”

„Reméljük, hogy ma nyomta meg jobban a Mercedes, és holnapra kikapcsolnak! Úgy érzem, elég közel leszünk hozzájuk, habár nem könnyű előzni ezen a pályán. A rajtnál lesz esélyünk, ott bármi megtörténhet. Mindenesetre a csapat elégedett lehet a mai eredménnyel.”

F1: Hamilton beszólt Vettelnek az időmérő után 2

A célegyenesben elkészült interjúk után a többi újságíró is kérdezhetett a leggyorsabbaktól, ahol Hamilton előszeretettel poénkodott a Ferrari pilótáival. Miután Vettel megkérdezte Hamiltont, hogy autózott ki több mint hat tizedes előnyt, ha nem csavarta fel a motort, a mercedeses így válaszolt: “csak arra vártam, hogy összerakjak egy jó kört, amivel letörlöm az arcodról a vigyort”.

Később ismét szóba jött a Mercedes partimódja, Vettel bízik abban, ma este Hamilton partizik, a futam után viszont az olasz csapat bulizhat majd. “Kimi állandóan bulizik!” A Jégember a nevéhez méltón fapofával állta a megjegyzést, míg a címvédő nevetett.