Hamilton hetedik melbourne-i pole pozícióját szerezte, 6 tizeddel megelőzve a két Ferrari-pilótát. Az interjúkat Will Buxton készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Azt hinné az ember, hogy az elmúlt évek sikerei után ez lenne a normális, de nem az, még mindig hevesen ver a szívem. Jó látni ezt a hatalmas tömeget, köszönöm hogy kijöttetek a pályára! Örülök, hogy évről évre vendégül látnak az ausztrálok, jó idő vár bennünket, és a város is gyönyörű. Elégedett vagyok a körömmel, nagyon közel volt a tökéleteshez.”

„Mindig partimódban vagyok, és az autóm is! Meglepett a Ferrarik remek tempója. Egyébként nem váltottam módot a két utolsó mért köröm közt, megfelelő tartományba hoztam a gumikat, és összeraktam a kört. Voltak jó szektoraim korábban is, de a végére raktam csak össze.”

Kimi Räikkönen (2.)

„Jó munkát végeztünk. A köridők közötti különbség elég nagynak tűnik, de a különbség nem ennyire egyértelmű, a reggeli időjárás, és az időmérő körülményei árnyalják a képet. Örülünk, hogy így kezdjük a szezont, de még rengeteg teendőnk akad. Eddig azért nem rossz.”

Sebastian Vettel (3.)

„Azt hiszem, elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel. Tegnap még nem voltam az, nem éreztem még az autót. Mára jobb lett, az utolsó körömben volt egy rázós pillanat a 13-as kanyarban, próbáltam későn fékezni, de nem jött össze. Szoros és izgalmas volt, kár hogy Lewis így elhúzott a végén, de jó kört rakott össze. Már a holnapra tekintünk, az autó fejlődött, meglátjuk, mi történik.”

„Reméljük, hogy ma nyomta meg jobban a Mercedes, és holnapra kikapcsolnak! Úgy érzem, elég közel leszünk hozzájuk, habár nem könnyű előzni ezen a pályán. A rajtnál lesz esélyünk, ott bármi megtörténhet. Mindenesetre a csapat elégedett lehet a mai eredménnyel.”

A célegyenesben elkészült interjúk után a többi újságíró is kérdezhetett a leggyorsabbaktól, ahol Hamilton előszeretettel poénkodott a Ferrari pilótáival. Miután Vettel megkérdezte Hamiltont, hogy autózott ki több mint hat tizedes előnyt, ha nem csavarta fel a motort, a mercedeses így válaszolt: “csak arra vártam, hogy összerakjak egy jó kört, amivel letörlöm az arcodról a vigyort”.

Később ismét szóba jött a Mercedes partimódja, Vettel bízik abban, ma este Hamilton partizik, a futam után viszont az olasz csapat bulizhat majd. “Kimi állandóan bulizik!” A Jégember a nevéhez méltón fapofával állta a megjegyzést, míg a címvédő nevetett.

Forrás: Fotó: Europress