Ecclestone a közelmúltban rendezett Genfi Autószalonon találkozott Marchionnéval, jó hangulatban diskuráltak el a Forma-1 jelenlegi helyzetéről.

“Könnyű kitalálni, hogy milyen témákról beszélgettünk, mert ahogy Sergióval mindig, ezúttal is teljesen egy véleményen vagyunk” – mondta Ecclestone, aki Marchionne szerint “teljesen fitt” állapotban van.

“Én is álmodom egy olyan bajnokságról, amelyben húsz csapat szerepel húsz különböző motorral. De ez utópia. Talán a Liberty Media olyan dolgokra készül, amiket el sem tudok képzelni.”

Ecclestone is csatlakozott azokhoz, akik szerint komolyan kell venni a Ferrari fenyegetőzését. “Marchionne olyan ember, aki ha mond valamit, meg is teszi, és nem néz vissza. A Libertynek nagyon meg kellene fontolnia, hogy mit tesz.”

“Enzo napjaitól kezdve közel álltam a Ferrarihoz. Sergio tudja, hogy akármit akar, én ott leszek. Sok dologról beszélgettünk.”

Ecclestone-nak arról is megvan a véleménye, hogy a Liberty Media meg akarja szüntetni a Ferrarinak járó extra juttatásokat. “Ez nem bónusz. Ez az összeg a részvételért jár, mert a Ferrari mindig itt volt. Soha, semmit nem adtam csak úgy. Ha adtam valamit, annak mindig volt oka.”