Noha a Williams folyamatosan azt hajtogatta, hogy Szergej Szirotkin azért kapott esélyt Robert Kubicával szemben, mert a teszteredményei is jobbak voltak, ezzel kapcsolatos bizonyítékkal nem szolgált a csapat.

Így nem csoda, hogy sokan azzal vádolják a csapatot, hogy csupán pénzügyi érdekből alkalmaz Lance Stroll mellett egy másik fizetős pilótát.

De megtörténhet, hogy Szirotkin a szezonban fizetésképtelenné válik, vagyis nem ő, hanem orosz szponzora, az SMP Bank. Ennek hátterében az angliai mérgezéses ügy áll: az exkém Szergej Szkripalt idegméreggel mérgezték meg Salisburyben, a gyanú pedig elég erős azzal kapcsolatban, hogy Oroszország áll a háttérben.

Könnyen elképzelhető, hogy szankció gyanánt pénzügyi korlátozásokat vezetnek be Oroszországgal szemben, ez pedig lehetetlenné tenné az SMP számára, hogy teljesítse kötelezettségeit. Így kerülne a képbe Kubica, de persze ez nem több spekulációnál.

A lengyel pilóta örülne a lehetőségnek. “Egyfelől örülök, hogy tesztelhetek, és hálás vagyok a Williamsnek, hogy része lehetek a csapatnak, és vezethetem az autót” – mondta Kubica.

“De ha már itt vagyok, természetesen jó lenne kapni egy esélyt. Koncentrálnom kell a feladatomra, még nem tudom, mit hoz a jövő.”

“Visszatekintve életem elmúlt 12 hónapjára, szerintem nagyon elégedett lehetek azzal, amit elértem.”