Bár a bő egy éve beszállt Liberty Media szinte minden tekintetben szakítani kíván az Ecclestone-korszakkal, egy dologban viszik tovább a régi vonalat: a versenynaptár bővítése az ő terveik között is szerepel.

Az elmúlt hónapokban Dániáról, Argentínáról, Vietnamról és Miamiról lehetett hallani, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt pedig örömmel fogadna bármilyen új helyszínt:

“Hallottunk már a lehetséges argentínai futamról – én személy szerint nagyon örülnék neki, hiszen az ország különleges helyet foglal el az autóversenyzés történetében Fangio és Reutemann révén. Latin-Amerikában Argentína ez egyik legjobb Forma-1-es helyszín.”

“Ami Vietnamot illeti, örömmel látnék újabb ázsiai futamot. Vietnam egy fejlődő ország, és jó dolog fejlődő országokba vinni a Forma-1-et. Ha megvalósítható, miért is ne?” – magyarázta.

A bővítési tervektől függetlenül Todt alapvetően az idei versenynaptárral is nagyon elégedett:

“Jelenleg 21 futamunk van, miközben hosszú évekig csak 19-20 volt, és máris itt vannak a spekulációk a további helyszínekről. De a szememben nem is a spekuláció a fő, hanem az, hogy visszatér a Francia Nagydíj, hogy újra lesz Német Nagydíj. Igazán jól fest a naptár.”