A francia Esteban Ocont először a Renault – pontosabban elődje, a Lotus-csapat – vette szárnyai alá az alsóbb kategóriákban, de a pilóta aztán a Mercedes utánpótlásprogramjába került át. Nekik köszönhetően mutatkozott be 2016 második felében a Manornál, majd szintén így jutott a Mercedes-motorpartner Force Indiához, ahol tavaly bizonyította, hogy a jövő egyik sztárja lehet, a Merci-főnök Toto Wolff “kis ékkőnek” nevezte a napokban.

Ocon nem titkolja, hogy szeretne a gyári csapat pilótája lenni, azt sem zárja ki, hogy a jelenleg csak 2018 végéig lekötött Valtteri Bottas utódja legyen jövőre.

“Mindig jólesik ilyesmit hallani a főnöktől” – mondta Wolff megjegyzésére reagálva. “Hogy mi lesz 2019-ben? Meglátjuk. Egyelőre a Force Indiánál vagyok, ugyanakkor a karrieremet a Mercedes igazgatja, szóval jó kezekben vagyok. Ha jól teljesítek, biztosan mindig akadnak majd lehetőségek.”

A Forma-1-ben idén egy másik nagycsapat neveltje mutatkozik be, a ferraris Charles Leclerc ugyanakkor még nem gondol hasonlókra, a Forma-2-bajnok monacói az Alfa Romeo Saubernél akar tanulni és bizonyítani:

“Őszintén mondhatom, hogy nem” – válaszolta az RMC kérdésére, hogy 2019-re el tudja-e képzelni magát Kimi Räikkönen utódjaként a Ferrarinál. “Ez annyira álomszerű, hogy egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valóra váljon.”

“Szóval csakis 2018-ra fogok koncentrálni, nagyon fontos ez az év számomra. Ez lesz az első idényem, bizonyítanom kell. Szoros a kapcsolatunk a Ferrarival, figyelnek rám, de én nem gondolok most 2019-re.”

A 20 éves ifjonc ugyanakkor a maranellói csapat hivatalos tartalékosa is, ezért ha úgy alakulnak a dolgok, akár idén is beülhet a vörös autóba.

“Fogalmam sincs, hogy váratlan helyzetben én kapnám-e a Ferrari-ülést. Ha felkérnének, az álomszerű lenne, de egyelőre az Alfa Romeo Sauber pilótája vagyok.”

F1: Ocon a Mercedeshez készül 1