Bár a múlt heti barcelonai tesztelés utolsó előtti napján Sebastian Vettel a hiperlágy gumikon elképesztő pályarekordot futott, nem derült ki, mire képesek a fő riválisok, ugyanis a Red Bull és a Mercedes is csak a hosszú etapokra és versenyszimulációkra koncentrált, amihez csak a közepes keverékű Pirelliket használták. A Mercedes versenytempója a hosszú etapok alapján sokkal jobb, mint a többieké, de Vettel szkeptikusan áll ehhez:

“Az ellenfeleink – a Mercedes és a Red Bull – csak egyféle gumit használtak a versenyszimulációikon, amit a futamon nem lehet megtenni. Ennek pedig hatása van a stratégiára és végső soron az eredményre is” – utalt arra a négyszeres világbajnok, hogy Barcelonában a Mercedesnek gondjai voltak a lágy és a szuperlágy keverékek kopásával.

Ami a Ferrari formáját és kilátásait illeti, Vettel óvatos bizakodással beszélt:

“Úgy gondolom, hogy jó alapokról indulunk az SF-71H-val. Most mér a fejlesztéseken kell dolgoznunk, hogy még jobban kiaknázzuk a benne rejlő potenciált. Én nagyon bízom a csapatban, tudom, hogy milyen ügyesek és elszántak a maranellói srácok. Szépen teljesítettünk a távot illetően (a teszten), összesen 4232 kilométert mentünk. A napi csúcsom 188 kör volt, ami 875 km, összesen pedig majdnem 3000-et vezettem. Ezalatt semmi komolyabb probléma nem volt az autóvak, élvezetes volt a vezetés.”