A Renault visszatérése óta a harmadik idényét kezdi gyári alakulatként, a tavalyi hatodik hely után nagyobbat lépne előre az alakulat. A technikai igazgató Bob Bell úgy érzi, a csapatnak kényelmesen meg kellene szereznie a negyedik helyet.

A franciák az előrelépés érdekében technikai nagyágyút is szereztek az FIA kötelékéből, a riválisok titkainak egy részét jól ismerő Marcin Budkowski április elején kezdi a munkát Enstone-ban.

“A csapatunk vezetése teljesen professzionális” – monda Bell. “Tavaly hatodikak voltunk a bajnokságban, olyan pozícióba kell kerülnünk, hogy megszerezzük, és kényelmesen megtartsuk a negyedik helyet.”

“Ha a Force Indiát vizsgáljuk, ők például képesek voltak erre, szóval durván hasonló forrásokkal nekünk is kellene. Ez mindenki számára világos.”

Bell szerint a Renault arra még nem képes, hogy megszorongassa a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt. “Lépésről lépésre kell bizonyítanunk magunknak. Ha ezt megtettük, akkor beszélhetünk arról, hogy mikor lehetünk ellenfele a három élcsapatnak, amely a forrásokat tekintve teljesen más ligában versenyez.”

“Fel vagyunk készülve erre, de előbb fel kell zárkóznunk, stabilan ott kell lennünk a közelükben.”