Míg a Ferrari a barcelonai tesztsorozat utolsó két napján két elképesztő időt villantott, Kimi Räikkönen pedig utólag azt mondta, még gyorsabb is lehetne az autó, a címvédő Mercedes a nyolc nap alatt egyszer sem mutatta meg a W09-es végső tempóját. A korábbi években az ezüstnyíl az időmérőkön szinte mindig egy jó lépéssel a többiek előtt járt, vajon így lesz ez idén is?

“A hosszú etapok, a versenyszimulációk nagyon pozitívak voltak. Nem járunk egy másodperccel a többiek előtt, de pozitív volt a tesztelés. Nagyon sok mindent kipróbáltunk az autón, igyekeztünk ráérezni. Lewis is ezt csinálta. Az egykörös tempónk egyelőre kérdés, de két hét múlva úgyis kiderül” – mondta Valtteri Bottas, hozzátéve, hogy nem is érezték szükségét annak, hogy a határig vigyék az autót Barcelonában.

“Tudjuk, hogy ha minden összeáll, az időmérős beállítások, meg minden, akkor kiderül, hogy milyen gyors is tud lenni az autó. A tesztelésen igyekeztünk a lehető legtöbbet megtudni, a különböző beállításokkal egyenletesen futni, hogy lássuk a különbségeket, és magunkra koncentráltunk, nem az eredménytáblára” – folytatta.