Míg a McLarennel állandóan műszaki hibákba futott bele a Honda, a szakítás után valósággal megtáltosodtak a japánok. A Toro Rossóval példátlanul sikeres tesztidőszakot produkál a Honda, egyetlen erőforrás sem ment tönkre.

A Toro Rosso egyelőre ráadásul gyorsabbnak is tűnik, mint az immár Renault-motoros McLaren. A japán újságírók szerint a Honda részéről szó sincs kárörvendésről, de annak nagyon örülnek, hogy az erőforrás egyelőre jónak és megbízhatónak tűnik.

“A Honda nem örült a szakításnak a McLarennel, holott állandóan csak kritikákat kapott, de így alakult. Most sokkal nyugodtabb a légkör, a motor jó, és még fejlődni fog” – mondta a Marcának az egyik, a Hondát jól ismerő japán újságíró.

“Nagyon elégedettek vagyunk a Hondával” – erősítette meg Franz Tost csapatfőnök. “Biztos vagyok benne, hogy nagyon versenyképes csomagot fogunk kapni tőlük, és sokat lépünk előre az idény során.”

“A célunk az, hogy a középmezőny élére kerüljünk. Nem nagyon érdekel a McLaren, de biztos vagyok benne, hogy a szezon végére versenyképesebb csomagunk lesz az övéknél.”