A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a 2018-as Forma-1-es szezonra szigorított a motorszabályokon, a gyártók mostantól kötelesek a motorüzemmódok terén is tökéletesen egyező erőforrásokat adni a klienseiknek, a gyári csapat nem lehet előnyben ezen a téren.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a napokban a szigorítás kapcsán arra utalt, hogy a Mercedesnél lehetett egyenlőtlenség, azt mondta, “kérdezzék meg Claire Williamst!”. A Merci főnöke, Toto Wolff cáfolta, hogy bármi különbség lenne az általuk használt és a partnereknek szállított erőforrások között, majd a Williams is így tett:

“A Williams visszautasítja a Mercedes-motorok közti egyenlőtlenségre való célzást. Szilárd meggyőződésünk, hogy a Mercedes, a Force India és az általunk használt erőforrások tökéletesen megegyeznek mind hardveresen, mind szoftveresen. Kiváló szakmai és személyes kapcsolatokat ápolunk a Mercedesszel, és határozott szándékunk folytatni a jó közös munkát” – mondta a helyettes csapatfőnök Claire Williams a csapat által kiadott közlemény szerint.