A Mercedes és Lewis Hamilton címvédőként fut neki a 2018-as Forma-1-es idénynek, miközben természetesen a Ferrari és a Red Bull is azt reméli, hogy idén már valódi bajnoki kihívók lehet, sőt talán sikerül a trónfosztás.

Az aktuális bajnokoktól – legyen szó akár a csapatról, akár a pilótáról – gyakran elhangzik, hogy erős riválisokat szeretnének, mert a kemény küzdelem végén nagyobb a győzelem értéke, édesebb a siker, ám Hamilton most kicsit kifordította ezt, 2018-as szezon előtt kegyetlenebb irányból közelít:

“Azt akarom, hogy Vettel a lehető legjobb legyen, mert úgy még fájdalmasabb lesz számukra, amikor megverjük őket” – mondta a négyszeres világbajnok.

“Biztos vagyok benne, hogy ha megkérdeznénk Federet (Roger, a legutóbb az Australian Opent megnyerő, jelenleg világelső teniszcsillag), ő is őszintén hiszi, hogy ha keményen készült, jól érzi magát, akkor verhetetlen. Ezt kell hinnie az embernek, ezért dolgozik. Nem azért készülök, hogy aztán abban reménykedjek, hogy a riválisnak gondjai lesznek és majd abból profitálok” – magyarázta.