Korábban többen javasolták már, hogy a februárban és március elején kiszámíthatatlan Barcelona helyett Bahreinbe költöztessék át az előszezoni F1-es tesztelést, ezt azonban anyagi és logisztikai okok miatt a kiscsapatok ellenzik.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint a Bahreinbe költözés brutális problémákat okozna a kicsik számára. “Bahreinbe már eljutni sem könnyű, és ott van még a logisztika” – magyarázta Steiner.

“Sokaknak fogalmuk sincs arról, egyetlen nap alatt mennyi minden érkezik az autóhoz egy ilyen teszten. Angliában vagy Olaszországban csak beteszik az alkatrészeket egy furgonba, nyolc óra alatt itt is van a küldemény. Oda-vissza járkálnak az embereink.”

“Ha ez Bahrein lenne… Persze lennének, akik megtehetnék, hogy naponta magángéppel röpködjenek ide-oda a kontinensek között.”

A szerdai, hóesés miatt kiesett napot végül nem pótolják a csapatok, mert nem sikerült erről közös nevezőre jutni. “El tudják képzelni, hogy csak két csapat meg tud egyezni valamiben? Hát még tíz.”

A hírek szerint a pályát péntekre lefoglaló Williams, és a szombaton forgatási napot tartó Ferrari sem támogatta a tesztnapok átrendezését. A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier be is szólt a szerinte önző riválisoknak.

“Egyhangú döntést kellett volna hoznunk a tesztnapok átrendezéséről, de két csapat nemet mondott erre” – mondta Boullier. “Elpocsékoltunk egy csomó pénzt, pedig takarékoskodni akarunk. Mindezt kizárólag önző érdekek miatt.”