Három év hondás küszködés után a McLaren 2018-ra a Renault erőforrására váltott, az újabb új korszakot pedig egy újabb új festéssel jelezték – pontosabban valami nagyon hasonlóval, mint ami tavaly Fernando Alonso Indy 500-as autóján díszelgett. (Tavaly Ron Dennis távozása volt az apropó az átfestésre.)

“Az új festés nem egyszerűen egy impulzusdöntés volt, azt bizonyítja, hogy hallgatunk a szurkolóinkra, szorosabb kapcsolatra törekszünk velük és a teljes Forma-1-es közösséggel” – mondta a cégvezér Zak Brown.

“A tervező-, az aerodinamikai és a mechanikai részleg is kitett magáért azzal, hogy ilyen rövid idő alatt elkészítettek egy autót az új erőforráshoz. Sosem választottuk a könnyebb utat, nem kerestünk kiskapukat a munkában, az eredmény pedig egy csinos és jól fejlett autó lett” – nyilatkozta a versenyfőnök Eric Boullier.

“Ezzel együtt nincsenek illúzióink, tudjuk, milyen nehéz lesz betörni az élmezőnybe, és hogy a középmezőny is teli van jó pénzügyi hátterű, tapasztalt csapatokkal, mindenki bizonyítani akar. Alázattal közelítjük meg a ránk váró kihívást, de úgy érezzük, jól felkészültünk, tisztességes csomagunk van, amire építhetünk, amit kiaknázhatunk a szezon előrehaladtával, és persze két kiváló versenyzőnk, akikre számíthatunk a futamokon” – tette hozzá.

Az MCL33 most leleplezett változata ugyanakkor igen közel áll a 2017. végi autóhoz, az igazi nagy újítás, a komoly frissítési csomag a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra érkezik majd.

A McLarent idén is Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne vezeti majd, a tartalékos a Forma-3-as Európa-bajnok Lando Norris.

F1: Megjött a narancs-kék McLaren is – videó 1
F1: Megjött a narancs-kék McLaren is – videó 2

F1: Megjött a narancs-kék McLaren is – videó

F1: Megjött a narancs-kék McLaren is – videó

F1: Megjött a narancs-kék McLaren is – videó 7
F1: Megjött a narancs-kék McLaren is – videó 8
F1: Megjött a narancs-kék McLaren is – videó 9
F1: Megjött a narancs-kék McLaren is – videó 10
Fotó megosztása:

Kattints a képre!