A McLaren csütörtökön mutatja be új, első ízben Renault-motorral szerelt autóját, az MCL33-ast. A leleplezésen biztosan látunk új festést és bizonyos új elemeket, de a csapat aerodinamikai főnöke, Peter Prodromou azt mondja, az igazi nagy durranás a tesztek után, a szezonnyitóra jön majd.

“Igyekeztünk úgy fejleszteni az autót, ahogy az elmúlt három évben tettük, próbáltunk evolúciós megközelítést alkalmazni. Azt hiszem, a bemutatón koncepciójában nagyon hasonló autót látunk majd a tavalyihoz, az az igazság, hogy az elmúlt két-három hónapban az első versenyre szánt fejlesztési csomagra koncentráltunk.”

“Erre összpontosítottunk és most is erre koncentrálunk: Melbourne-be szeretnénk egy mind aerodinamikai, mind mechanikai szempontból tisztességes frissítést vinni, hogy a lehető legjobban kezdjük az évet” – idézte a Motorsport.com a McLaren előtt a Red Bullnál Adrian Newey jobbkezeként dolgozó szakembert.

“Arra számítunk, hogy az autó nagyjából úgy viselkedik, úgy teljesít majd, mint a tavalyi szezon végén. Azért remélhetőleg sikerül javulnunk, Melbourne-re pedig igyekszünk valami komolyabbat vinni.”

Tavaly a McLaren a Honda problémái miatt rémálomszerű téli tesztsorozatot élt meg, az autó alig futott. A főmérnök, Matt Morris a Renault-erőforrással simább munkát remél, napi 500 km-es futásteljesítmény (összesen 4000 km a kétszer négy nap alatt) a cél.