A Haas, a Williams, a Red Bull és az Alfa Romeo Sauber után a Renault is bemutatta 2018-as Forma-1-es autóját, az RS18-ast.

„A tavalyi év sok szempontból sikeres volt. Az újjáépítés mások éve volt, ami egy újabb lépéssel közelebb vitt minket a a hosszú távú céljainkhoz. 2016 a toborzásról, a befektetésről, az új szponzorok találásáról szólt. Kiszámítottan haladunk afelé, ahova el akarunk érni, a nagycsapatok kihívása felé. Az idei évre a fő cél a további fejlődés. Szeretnénk minden területen javulást felmutatni, az erőforrás, a kasztni, a működés, a versenyzők terén is” – kezdte a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul.

„Amióta átvettük a csapatot az előző tulajdonostól, a Renault időt és pénzt nem kímélve dolgozott az enstone-i gyár megújításán, persze örökké nem lehet ezzel takarózni, 2018-ban már eredményeket kell felmutatni. Miután idén a Red Bull és a McLaren is a mi erőforrásunkkal megy, nem lehet kamuzni. Érdekes lesz látni a három csapat küzdelmének alakulását. Nem hiszem, hogy úgy viszonyulunk majd a motorklienseinkhez, mint a Mercedes, a tisztes helytállás és a Red Bull és a McLaren beérése a cél.”

„Az új autónál nincs nagy változás a megközelítésben, eddig igazából csak a Williamstől láttunk ilyet. Összességében nagyon hasonlít a 2017. végi Renault-hoz. A tavalyi negyedik leggyorsabb autó optimalizálása persze egy dolog, az első háromba való betörés már egy másik.”

F1: Befutott az új Renault is – videó 1

Kattints a képre, galéria nyílik!