Az amerikai Haas után a mezőnyből másodikként a Williams is bemutatta 2018-as autóját. A grove-i csapat a riválisnál hagyományosabb formában, on-line helyett egy londoni estélyen mutatta meg az igen dögösen festő FW41-est – igaz, csak egy kivetítőn.

Az idén is Mercedes-motorral szerelt autót a tavaly bemutatkozott kanadai milliárdoscsemete, bakui dobogós Lance Stroll mellett a visszavonult Felipe Massa helyére érkezett orosz tehetség, a szintén jó szponzori hátterű Szergej Szirotkin vezeti majd. A Williamshez fejlesztőként csatlakozott az F1-es visszatérésen dolgozó Robert Kubica is.

Az angol csapat 2017-ben a konstruktőri bajnokság 5. helyén zárt, több mint 100 pont hátrányban a 4. Force Indiához képest.

“Izgalommal tölt el, hogy újra itt lehetek, bemutatjuk az új autónkat, jön az új idény, és új, izgalmas pilótafelállásunk van. A csapat hosszú hónapokon keresztül keményen dolgozott az FW41-esen, alig várom, hogy két hét múlva Lance és Szergej kezei között lássam a pályán!” – mondta a helyettes csapatfőnök, Claire Williams a bemutatón.

“Lance-nek volt néhány igen szép szereplése, erős bemutatkozóéve volt, alig maradt el Felipétől a pontokat tekintve. A három élcsapat pilótáin kívül csak ő tudott a dobogóra állni, erre szeretnénk tovább építkezni. Nagy örömömre szolgál, hogy nálunk üdvözölhetem Szergejt és Robertet, mindketten kiváló tempóról és képességekről tettek tanúbizonyságot, tudom, hogy csakis erősebbé teszik a csapatot. Szergej meggyőzte a műszaki stábot, örömmel adunk neki versenyzési lehetőséget. Robert is együtt dolgozik majd a csapattal, a tapasztalatával segíti majd az autó fejlesztését a szezon során” – folytatta.

A technikai főnök Paddy Lowe így beszélt:

“Izgalmas a nagyközönségnek első ízben megmutatni az FW41-est. Nagyszerű csapatmunka gyümölcse, számos újdonsággal, amelyek közül nem mind látványos, de kívülről is jól látható, hogy új aerodinamikai koncepciót választottunk, ami jelentős fejlődést hozott. Minden Forma-1-es autó az előd evolúciója bizonyos mértékben, de FW41-es jó néhány területen eltért a korábbi irányoktól.”

“Bízunk benne, hogy ezzel az autóval javíthatunk a 2017-es eredményünkön. A teljes technikai stáb nagyon pozitívan tekint a két fiatal versenyzőnkre, Lance-re és Szergejre, és Robertre, aki tartalékos és fejlesztőpilótaként segíti majd a munkát.”

Forrás: Fotó: Williams