A Pirelli 2018-ra kibővítetté és ezzel együtt lágyabbá is tette Forma-1-es gumikínálatát, amitől a stratégiák sokszínűbbé válását és a bokszkiállások számának növekedését, azaz izgalmasabb versenyeket várnak.

A McLaren kasztnifelelős vezetője, Tim Goss szerint az olasz gyártó jó irányba indult, az eddigi tapasztalataik egybevágnak a kitűzött célokkal:

“Már közzétették a gumiválasztékot az első versenyekre, megnéztük, mi úgy véljük, hogy jobb lesz a tapadás. Nagyjából fél-egy másodpercet jelenthet ez körönként és sokkal valószínűbbek lesznek a kétkiállásos futamok, mint korábban. Úgy gondoljuk, továbbra is egy- és kétkiállásos futamok lesznek majd vegyesen, de több lehet a kétkiállásos, szóval szerintem a jó irányba mozdulunk.”

“Még ki kell ismernünk a gumikat. Abu-Dzabiban természetesen teszteltük már őket (tavaly év végén), az egy meleg környezetben lévő pálya, de még meg kell látnunk, hogy viselkednek más helyszíneken.”

“Ami a keverékek között különbségeket illeti, nem egyenletesek. Van egy nagyobb különbség, aztán van, hogy két gumi egész közel van egymáshoz, mi legalábbis egyértelműen ezt tapasztaltuk. De összességében úgy gondolom, hogy a Pirelli jó munkát végzett, hallgattak a visszajelzésekre és a jó irányba tartunk.”