A Forma-1-et tavaly januárban vette át az amerikai Liberty Media, amely a 2017-es tanulóév után idén kezdi bevezetni reformjait, beleértve többek között a közvetítések új grafikai megjelenítését, a grid girlök helyi gyerekekre való lecserélését és a kezdési időpontok eltolását is.

Míg egyesek üdvözlik az újításokat, sokaknak nem tetszik, hogy a hagyományosnak számító dolgokat elvetik, megmásítják, de a vezérigazgató Chase Carey szerint a közönségnek is nyitottabbnak kell lennie a változtatásokra, hiszen végső soron az ő érdekükben végzik azokat.

“A nézők végtelenül fontosak számunkra, ahogy Európa, a fő bázisunk is. A mottónk tehát az, hogy a régi sport, új megközelítés. Olyan terméket szeretnénk nyújtani, amelyben minden megvan, amit az idők során megismertek a nézők, de nem kövült meg. Változás nélkül nem lehet növekedni. 2016-ban még maga Bernie Ecclestone is azt mondta, hogy nem venne jegyet egy futamra. Negatív spirálba került az F1, ezt meg kellett törnünk” – magyarázta az amerikai.

Carey kiemelte, hogy természetesen jelenleg is számos pozitív dolog van az F1-ben, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a 2018-as idény a tavalyinál is izgalmasabb, változatosabb lesz:

“Lewis Hamilton egészen különleges személyiség. Max Verstappen kedvéért fél Hollandia eljár a futamokra. A Ferrari pedig a sportág legfényesebb csillaga. De remélem, hogy idén még élesebb verseny, még több dráma lesz. Tavaly alapvetően Sebastian Vettel és Lewis Hamilton párbaját láthattuk. Én azt szeretném, ha néha nem a favoritok, hanem meglepetésemberek győznének. Nyerhet újra futamot Fernando Alonso? Vesrenyben lesz a McLaren a Renault-motorral? Szerencsésebb lesz-e Verstappen, mint a 2017-es idény első felében? Jó lenne, ha ez mind valóra válna.”