Daniel Ricciardo Red Bull-os szerződése az idei évben lejár, az ausztrál komolyan mérlegeli a következő lépést, alaposan megrágja, hogy maradjon-e jelenlegi csapatánál, vagy másutt, a Ferrarinál vagy a Mercedesnél folytassa – már ha fogadják.

A 28 éves ausztrál tavaly, Max Verstappennel közös első teljes idényében az időmérőkön kikapott a fiatal hollandtól, ám a versenyeken összességében jobb volt, ugyanakkor azt is elismerte, hogy csapattársa rendesen megizzasztotta és néha már túlhajtotta az autót a nyomás miatt.

A kérdésre, hogy vajon a Mercedesnél is el tudná-e képzelni magát Lewis Hamilton csapattársaként, így felelt Ricciardo:

“Örömmel küzdenék Lewis ellen valamikor, mindegy is, melyik csapatnál. Élvezetes lenne. Tudom, hogy egyesek szájhősnek gondolnak majd, de én szeretnék gyors csapattársat. Két okból: az egyik, hogy így többet tudok kihozni magamból, a másik pedig, hogy így valós képet kaphat az ember, hogy mennyire is jó valójában.”

“Igen, azért vagyok itt, hogy győzzek, de úgy akarok győzni, hogy a legjobbat verem meg, nem pusztán szerencsével vagy ilyesmi. Ha világbajnok leszek, tudni akarom, hogy abban az évben tényleg én voltam a legjobb. Ahhoz pedig a legjobbakat kell megverni – pillanatnyilag pedig egy igen jó csapattárs van mellettem Max személyében.”