A McLaren három év szenvedés után elbúcsúztatta a Hondát, hogy 2018-tól a Renault motorjaival folytassák. Fernando Alonso kitartott a wokingi csapatnál – mondjuk hova is ment volna? –, és reméli, hogy a franciákkal partnerségben idén végre újra ott lehetnek az élmezőnyben.

“Elég bizakodók vagyunk. Tudjuk, hogy a Red Bull mire képes a Renault-motorral. Az időmérőn talán nem ők a legjobbak, de a versenyen elég gyorsak. Jó párszor felértek a dobogóra, nyertek is két-három futamot. Az ilyen eredményekkel mi is nagyon elégedettek lennénk, nagyon örülnénk, ha ott lehetnénk a küzdelemben és újra pezsgőt ízlelhetnénk” – magyarázta a kétszeres világbajnok, aki tavaly csak a szponzor Chandon reklámforgatásán kortyolhatta a buborékos italt.

A spanyol egyébként úgy érzi, a hondás szenvedésnek is volt haszna, a McLaren megerősödött a küszködés során:

“Az elmúlt három év mindannyiunkon változtatott. Voltak nehéz pillanatok, tanultunk, néha egészen kemény leckéket kaptunk a fájdalmas kieséseken keresztül. A legfontosabb tanulság számomra a csapatszellem volt. A McLarennél sosem adják fel. Az egész csapat nagyon egységes, mindenki mindent beleadott a munkába, még akkor is, miközben a 16. helyért küzdöttünk és csak fél tizedmásodpercet hoztunk a következő futamra. Ez a szellemiség kiemelkedő, amire sokáig emlékezni fogok. A csapat készen áll, hogy a maximumot hozza.”