Pascal Wehrlein 2015-ben a Német Túraautó-bajnokság (DTM) történetének legfiatalabb bajnoka lett a Mercedes színeiben, így a német gyártó a következő évre a Forma-1-ben keresett neki helyet a Manornál. A kiscsapat az év végén csődbe ment, de Wehrlein tavaly a Saubernél folytathatta, ám ott a motorpartner Ferrari kívánságának megfelelően az idei évre lecserélték őt Charles Leclerc-re.

A német versenyzőnek az F1-ben csak tartalékosi helyet tudott adni a Merci a gyári csapatnál, de mostanra versenyzői feladatot is találtak neki: Wehrlein a stuttgartiak búcsúévében visszatér a DTM-be, jelentették be szerdán.

“Csodálatos emlékeim vannak a DTM-ről, nem is csak a 2015-ös bajnoki siker miatt, hanem azért is, mert nagyszerű élményeim voltak a srácokkal, nagyon erős volt a csapatszellem. A Forma-1-es időszakom alatt is szorosan követtem a DTM történéseit, néhány futamon a helyszínen is drukkoltam a csapatnak” – mondta Wehrlein.

“Sok minden változott a DTM-ben a 2015-ös utolsó versenyem óta, de szeretem a kihívásokat, alig várom, hogy pályára léphessek az új autóval. Csak jönnének már a tesztek!” – tette hozzá.

A Mercedes jövőre az F1 mellett már a Forma-E-re kíván koncentrálni, idén, utolsó DTM-es szezonjukban Wehrlein mellett Paul di Resta, Gary Paffett, Lucas Auer és Edoardo Mortara vezeti majd a stuttgartiak autóit, egy hely még betöltetlen a projektben.