Daniel Ricciardo Red Bull-os szerződése idén kifut, az ausztrál pilóta pedig igen nyíltan beszél arról mostanában, hogy a következő hónapok a jövő, a lehetőségek mérlegelésével telik majd számára, el kell döntenie, hogy hosszabbít, vagy esetleg valamelyik másik nagycsapathoz, a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz megy.

Ricciardo honfitársa, Red Bull-os elődje, a Forma-1-ből 2013 végén kiszállt Mark Webber szerint az ausztrál pilótának azért nem szabad belevesznie a szerződést illető agyalásba, a legfontosabb, hogy közvetlen riválisát, Max Verstappent legyőzze, ez a kulcs a jövőhöz is.

“Szerintem Max megverésénél jobbat nem tehet. Ez a legfőbb. De ezt ő is tudja, és mindent belead majd, hogy sikerüljön is. Törődjön ezzel öt-hat hónapig, aztán foglalkozzon a lehetőségekkel.”

Ami Ricciardo esetleges mercedeses lehetőségét illeti, Webber így nyilatkozott.

“Hát, ez adja magát, kiveri a szemünket. Egyértelmű a lehetőség: mindkettejüknek (Ricciardónak és Valtteri Bottasnak) lejár a szerződése, élmenő, megvan az esély a csapatváltásra. De szerintem a Mercedes sem fogja elkapkodni a döntést, figyelik majd, hogyan teljesít Valtteri, valószínűleg egészen Kanadáig.”