Fernando Alonso a 2005-2006-os renault-s sikerek után 2007-ben hajszállal maradt le a harmadik világbajnoki címről, az öt ferraris év alatt kétszer is közel járt, de nem sikerült a dolog, ezért 2015-re abban a reményben igazolt a McLaren-Hondához, hogy az újjáélesztett partnerség segít majd neki ebben.

Az elmúlt három év végül keserves csalódást hozott, de a wokingi csapat idén már a Renault motorjaival indul, a cégvezér, Zak Brown pedig bízik abban, hogy a spanyol tényleg eséllyel indul majd az újabb világbajnokságért.

“Szerintem jók leszünk. Újra a mezőny elejében lehetünk, remélhetőleg a dobogós helyekért küzdünk majd. És ha sikerül esélyes autót adnunk alá, Fernandónak is lesz még lehetősége a harmadik címre, hiszen egyértelműen képes a győzelemre. Ugyanolyan jól vezet, mint bármikor.”

“A tehetsége vitán felüli, az autón kívül mutatott felkészülése, elszántsága, a szenvedélye, az összpontosítása páratlan, mástól ilyet még nem láttam. Michael Schumacher idejében nem voltam itt, de az alapján, amit hallottam, csak Michaelnek és Ayrton Sennának volt ilyen szintű elkötelezettsége. Más versenyzők nem tudják ezt hosszú távon fenntartani. Szóval Fernando igazán különleges ebből a szempontból.”