A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közzétette a 2018-as Forma-1-es világbajnokság nevezési listáját. A dokumentumban nincs sok meglepetés, a már ismert csapatok és pilótafelállások szerepelnek rajta, de azért akad egy-két változás, egy pedig egyelőre hiányzik.

A lista alapján immár hivatalos, hogy a világbajnok Lewis Hamilton 2018-ban sem kívánja használni a címvédőnek járó 1-es rajtszámot, marad a 44-esnél.

A csapatok közül a Sauber az idei évtől Alfa Romeo Sauber néven folytatja, míg a Hondát a tavalyi szezon végén elbúcsúztató, idén már a Renault motorjait használó McLaren szimplán McLaren F1 Teamként indul. A japánok átigazolásával megjelent a Red Bull Toro Rosso Honda.

Az Alfa Romeo Saubernél bemutatkozó monacói Charles Leclerc a 16-os, míg a Williams újonca, az orosz Szergej Szirotkin a 35-ös rajtszámmal szerepel a listán, bár az utóbbi még változhat.

Az egyelőre hiányzóként említett változás a Force Indiát illeti, a silverstone-i csapat már tavaly jelezte, hogy új nevet készül választani, ám az átkeresztelés még nem történt meg, az FIA Sahara Force Indiaként vette fel őket 2018-ra.