A Pirelli 2011-ben lépett be a Forma-1-be kizárólagos gumiszállítóként, azóta az olasz gyártó már két nagy szabályváltozást is végigcsinált. A milánói cég jelenlegi F1-es szerződése 2019 végéig szól, de ők szeretnének a következő időszakra, a 2020 utáni új korszakban is maradni.

“Elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzettel, ez nem titok. A nagyfőnökünk, Tronchetti úr is elmondta már a sajtóban, hogy elégedettek vagyunk a Forma-1-es szerepléssel” – mondta a Pirelli motorsportfőnöke, Mario Isola.

“Kíváncsian várjuk, hogy mit tervez a Forma-1 új tulajdonosa, hiszen igen sok dologról van szó a jövőt illetően. Együttműködünk velük. Tudjuk, hogy nincs mindig könnyű dolguk és szerintem néha egy kicsit túlzók a kritikák. Szóval nem könnyű nekik. Kritizálni könnyű, tenni sokkal nehezebb. De mi elégedettek vagyunk az F1-gyel és maradni szeretnénk. Sok tényezőn múlik, de igen, nekünk jó az F1.”

Isola nem adott pontos ütemtervet a hosszabbítást illetően, de bízik benne, hogy már idén eldől a jövő:

“Úgy vélem, hogy a pályázati eljárásnak megfelelően már az idei évben döntést kell hozni. Azt én nem tudnám megmondani, hogy júniusban, szeptemberben, vagy mikor lesz döntés, de az biztos, hogy az idei évben. Ha mi maradunk, viszonylag sima lehet minden, de ha új gyártó érkezik, akkor nekik idő kell a fejlesztéshez.”