A 28 éves Daniel Ricciardo idén hetedik teljes Forma-1-es idényét kezdi, amely egyben jelenlegi Red Bull-szerződése utolsó éve is. Az ötszörös futamgyőztes ausztrál célja természetesen a világbajnoki cím, idén el kell döntenie, hogy a Red Bullnál vagy máshol lesz jobb esélye megszerezni azt, a lehető legtöbb sikert elérni a következő pár évben.

“Van még jó pár évem az F1-ben, de már nem vagyok 23-24 éves. De még mindig tanulok, szerintem még nem értem el a csúcsformámat. A következő szerződés vagy hosszabbítás viszont valószínűleg a legjobb éveimről szól majd. A következő aláíráson múlhat, hogy küzdhetek-e világbajoki címekért vagy sem” – magyarázta a Motorsport.comnak.

“Ezért nem is kapkodom el a dolgot, szeretném látni, ki hol áll. Lehet, hogy több lehetőségem is lesz, lehet, hogy nem.”

A Red Bull szeretné megtartani Ricciardót, de a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés 2019-re. Akárhova is megy, az ausztrál hosszú távra szeretne szerződni:

“Kétlem, hogy egyéves szerződést írnék alá akárkivel is. Valószínűleg több évre szól majd, így biztosnak kell lennem benne, hogy a megfelelő helyre megyek a megfelelő időben.”

Ricciardót az energiaital-gyártó juttatta a Forma-1-be, az immár évtizedes közös munka pedig azt jelenti hogy a Red Bull-lal mindig is különleges kapcsolata lesz, bármit is hozzon a jövő:

“Már tíz éve ismerem Helmut Markót, egyértelműen a család tagjának érzem magam. Akár maradok a Red Bullnál a karrierem végéig, akár máshova megyek végül, a család tagjaival mindig szoros kapcsolatot tartok majd. Életem fontos része ez, sosem fordítanék neki hátat teljesen.”