A Red Bull-os Max Verstappen egyértelműen a Forma-1 elmúlt pár évének legnagyobb szenzációja, a még mindig csak 20 éves holland a sportág egyik legnagyobb sztárja lehet majd, többen is emlegették már Ayrton Sennát vele kapcsolatban.

“Nem igazán szeretem, ha másokhoz hasonlítgatnak” – mondta a holland Ziggo Sport műsorában ezzel kapcsolatban. “Én igyekszem önmagamra koncentrálni. Jólesik, ha pozitív dolgokat mondanak rólam, de nem igazán foglalkozom ezzel. A Forma-1-ben egy pillanat alatt a süllyesztőbe lehet kerülni.”

Az idén negyedik F1-es idényét kezdő ifjoncnak azért nincs gond az önbizalmával:

“Szerintem mindig a legjobbként kell magunkra gondolnunk” – válaszolta, amikor arról kérdezték, kit tart ma a legjobb versenyzőnek. “Ha nem így gondoljuk, mi értelme van az egésznek? A cél, hogy én legyek a legjobb, hogy megmutassam ezt, amikor megvan rá a lehetőségem. Nyilván ez az autón is múlik, de remélem, hogy gyakrabban lesz lehetőségem bizonyítani!”

F1: Verstappent nem izgatta, hogy Schumival nyaralhat 1

A szintén F1-versenyző Jos Verstappen fiaként Max tulajdonképpen a paddockban nőtt fel, de azt mondja, gyerekként nem igazán értékelte ezt:

“Nagyon kicsi voltam, de élveztem. De sosem gondoltam bele, hogy a nagy Michael Schumacherrel mentünk nyaralni. Túl kicsi voltam ehhez, sokkal jobban érdekelt az, hogy a fiával játszottunk.”

Verstappen azt is elárulta, hogy nem igazán izgatja az F1 története, múltja, a kétszeres világbajnok (1963, ’65) Jim Clark fotója például nem is mondott neki semmit:

“Egyes srácok, mint például Sebastian Vettel imádják a rég autókat, motorokat, én viszont modernebb vagyok. Tudok ezt-azt róluk, de a tudásom nem nyúlik vissza olyan régre. Ismerem a neveket, de a régi autók nem igazán érdekelnek. Sosem vágynék arra, hogy olyan autókat vezessek, egyszerűen túl régiek, túl lassúk. Ugyan bármit kihívás a határon vezetni, engem ez egyszerűen nem izgat.”

F1: Verstappent nem izgatta, hogy Schumival nyaralhat 2