A Forma-1 gumiszállítója 2018-ra kibővítette és lágyabbá tette gumipalettáját, a tavalyi öt helyett jövőre hét száraz keverékből áll a paletta, az eddig kemény szuperkemény néven folytatja a pályafutását, míg a leglágyabb keverék az ultralágy után következő hiperlágy lesz.

A szabályok szerint a Pirellinek az Európán kívüli versenyekre 14 héttel az esemény előtt kell közölnie a csapatokkal az adott helyszínre szóló kínálatát, így már most bejelentették, mik közül válogathatnak majd az F1-esek az április végi Azerbajdzsáni Nagydíjon.

A tavalyi versenyből tanulva, amikor a közepes, a lágy és a szuperlágy – azaz a paletta “közepe” – volt a kínálat, és a futamon a csapatok hozzá sem nyúltak a közepes keverékhez, az olasz gyártó idén a puhább, tapadósabb hármast viszi majd Baku utcáira, a sárga lágy, a piros szuperlágy és a lila ultralágy kerülhet fel az autókra.

A Pirelli a szezon első négy versenye közül egyikre sem jelölte az új, rózsaszín hiperlágyat, talán Monaco lesz az első helyszín, ahol bevetik, de ezt csak nyolc héttel a futam előtt, valamikor a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hetében tudjuk meg biztosan.

F1: Már Azerbajdzsánra is tudjuk a gumikat 1